ADR Belgelendirme Hizmetleri
ADR Durum Tespiti ve Raporlaması
- ADR Durum Tespiti Raporlaması Nedir ?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı henüz istihdam etmemiş ancak gerek ADR mevzuatı gerekse ulusal mevzuatımız gereği ADR zorunluluklarının neler olduğu , ADR kapsamında işletmenin neleri yapıp neleri yapmadığının belirlenmesine ilişkin tespitlerin yapılıp işletmeye raporlanması hizmetimizdir.
ADR Tespiti ve Raporlanması sürecimiz şu şekildedir;
- 1. Aşama: İlk ziyaret ve saha ziyaretinin yapılarak mevcut durumun, sürecin ve belgelerin yerinde görülmesi.
- 2. Aşama: ADR'li ürün ve hammadde listelerinin Firma tarafından hazırlanması ve TURUNCU TMGDK'ya gönderilmesi.
- 3. Aşama: Firma tarafından hazırlanan listelerdeki ürün ve hammadde gruplarına ilişkin ADR gerekliliklerinin belirlenmesi.
- 4. Aşama: Mevcut durum tespiti ile yapılması gerekenlere ilişkin tespitlerin ve ADR gereksinimlerinin yer aldığı Raporun hazırlanması ve FİRMA'ya Gönderilmesi.
- 5. Aşama: Raporun FİRMA'ya sunumunun yapılması, Rapor doğrultusunda yapılması gerekenlere ve firma içi görevlendirmelere ilişkin hususların paylaşılması.
Muafiyet Belgesi Düzenlenmesi

İşletmeler, TMFB kapsamında yapılması gereken iş ve işlemlerinin TMGD muafiyeti içermesi durumunda, faaliyette bulunduğu bölge müdürlüğünün yetki alanındaki her hangi bir TMGDK’dan yılda bir muafiyet durumunu belirten rapor almak zorundadır.
TURUNCU TMGDK sizin adınıza TMGD muafiyet belgesini verme konusunda Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluştur.
Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB)Alım Süreci
Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan;
- Dolduran,
- Paketleyen,
- Yükleyen,
- Gönderen,
- Alıcı,
- Boşaltan
- Tank Konteyner/Taşınabilir Tank İşletmecisi
olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmeler, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar.
Sınıf 1, Sınıf 6 ve Sınıf 7 kapsamındaki tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmeler, herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar.